WERKWIJZE

Beslist de beste hypotheekoplossing

Advies methode GHF

Iedere hypotheekadviseur staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. De AFM stelt dat het advies minimaal op GHF basis gegeven moet worden. (minimaal!)

De meeste adviseurs stellen de adviesrapporten op basis van de GHF-normen op. In het GHF advies worden de risico`s van overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioen besproken. Men gaat daarbij uit van de gemiddelde uitgaven volgens het NIBUD. En hier begint “de schoen te wringen” Een advies op basis van de GHF norm is per definitie niet passend. Of bent u de gemiddelde Nederlander? 

Adviesmethode NBI

NBI staat voor netto besteedbaar inkomen. Het NBI is het totale netto gezinsinkomen op maandbasis. Ook hier worden de risico`s van overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioen besproken maar dan gebaseerd op uw eigen financiële situatie. Dit advies is altijd passend. Op het moment van afsluiten in ieder geval. (zie onderwerp HPK)

Deze methode is arbeidsintensiever en daardoor minder populair bij veel adviseurs. Het is dan ook erg lastig om adviestarieven te vergelijken. Een NBI advies is meestal duurder dan een GHF advies. Behalve bij Hypotheek Beslist. Wij geven een NBI advies voor een GHF tarief. Hoe dat kan leggen wij graag uit tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek.

Ga niet voor minder

Hypotheek beslist adviseert uitsluitend op basis van het netto besteedbaar inkomen